Coöperatieve spellen voor kinderen

Bij bordspellen gaat het om winnen, maar wat gebeurt er als iemand verloren heeft? Aan tafel met kinderen is het niet ongewoon dat een persoon of team zijn bord gefrustreerd opzij gooit. Dit kan tot spanningen leiden bij het spelen, want er is geen enkele manier om te weten wie er zal winnen zonder meerdere rondes te spelen! Samen een spel spelen voorkomt deze drama’s en houdt de boel heel gezellig, terwijl het toch competitief genoeg is dat iedereen de overwinning wil.

Wat zijn coöperatieve spellen?

Coöperatieve spellen zijn een soort spellen waarbij de spelers samenwerken om een taak of doelen te voltooien. In tegenstelling tot competitieve spellen is er bij coöperatieve spellen geen winnaar of verliezer. In plaats daarvan ligt de nadruk op samenwerken en elkaar steunen. Coöperatieve spellen kunnen door mensen van alle leeftijden worden gespeeld en bieden een leuke en ondersteunende manier om te spelen. Enkele populaire coöperatieve spellen zijn charades, Pictionary en familie bordspellen zoals Monopoly. Coöperatieve spellen kunnen een geweldige manier zijn om kinderen te leren over teamwork en communicatie. Daarnaast zijn dit soort spellen een leuke teambuilding activiteit voor volwassenen.

Welke coöperatieve spellen zijn er voor kinderen?

Gezelschapsspelletjes zijn een goede manier voor kinderen om te leren samenwerken en delen. Enkele populaire coöperatieve spelletjes voor kinderen zijn hints, Vis in een ton, en Moeder Mag Ik? Bij hints werken de spelers samen om het woord of de zin te raden die door hun teamgenoten wordt gespeeld. Vis in een ton is een coöperatief spel waarbij de spelers moeten samenwerken om alle vissen in de ton te krijgen voordat de tijd om is. Moeder mag ik? is een klassiek spel waarbij de spelers om beurten de moeder om toestemming vragen om stappen vooruit te zetten. Coöperatieve spelletjes zijn een leuke en makkelijke manier voor kinderen om te leren samenwerken als een team.

Andere berichten uit deze categorie

Kinder- en babysneakers: het perfecte schoeisel voor je kleintje

Lees dit artikel

Waarom kiezen voor Feetje Pyjama’s

Lees dit artikel

Een slaapfeestje organiseren in de tuin! 

Lees dit artikel